Daň z příjmů právnických osob - Majer, Jakub; Randáková, Monika, 1966-; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá daní z příjmů právnických osob. Nejdříve jsou vysvětleny úpravy účetního výsledku hospodaření v rámci stanovení základu daně, jejichž nejvýznamnější část se týká daňově uznatelných a neuznatelných nákladů. Následně je vymezen způsob určení výše splatné daně a jejího vykazování v účetních výkazech. Zmíněn je také vliv splatné daně na disponibilní výsledek hospodaření. V závěrečné části této práce je testována hypotéza, že ve většině případů je splatná daň z příjmů vyšší než součin účetního výsledku hospodaření před zdaněním a daňové sazby.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses