Zaměstnanecké výhody v organizaci - Maňurová, Marcela (2012)
Práce se zabývá zaměstnaneckými výhodami jako nejvýznamnějším motivačním prvkem působícím na spokojenost a stabilitu zaměstnanců. Prostřednictvím analýzy systému zaměstnaneckých výhod v konkrétní společnosti je poukázáno, jaký význam má zapojení zaměstnanců do motivační funkce organizace. V teoretické části je podán ucelený pohled na oblast zaměstnaneckých výhod, který spatřuji za nezbytný ke zvládnutí dané problematiky. Jejím obsahem je zejména definice, význam, členění a daňové hledisko zaměstnaneckých výhod. V praktické části se zaměřuji na provedení analýzy systému zaměstnaneckých výhod konkrétní společnosti a zjištění, zdali jsou zaměstnanci s poskytovanou nabídkou výhod spokojeni. K dosažení tohoto cíle jsem zvolila metodu dotazníkového šetření, kterou jsem doplnila o reference, vlastní zkušenosti a teoretická východiska, na základě kterých budou navržena doporučení pro případná vylepšení.