Analýza dlouhodobého hmotného majetku ve vybraných účetních jednotkách - Mašová, Veronika (2012)
Diplomová práce "Analýza dlouhodobého hmotného majetku ve vybraných účetních jednotkách" se zabývá dlouhodobým hmotným majetkem z pohledu IFRS a české legislativy. Teoretická část této práce charakterizuje dlouhodobý hmotný majetek z hlediska IFRS, jejíž součástí jsou i příklady, které se týkají problematiky vymezení a ocenění. Česká legislativa je zde s IFRS srovnána a jsou vytyčeny hlavní rozdíly znemožňující jednotný pohled na dlouhodobý hmotný majetek upravený standardy IFRS a českými účetními normami. Praktické hledisko je zohledněno v empirickém výzkumu, který analyzuje dlouhodobý hmotný majetek v účetních jednotkách působících v oblasti energetiky a potravinářství.