Využití didaktické techniky ve vyučovacím procesu - Čižinská, Markéta; Krpálková-Krelová, Katarína; Holečková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá prostředky didaktické techniky. Cílem je popsat současné trendy v jejich využívání a zjistit jakou didaktickou techniku mají učitelé při výuce ekonomických předmětů k dispozici a jaké prostředky opravdu využívají. V teoretické části se zabývám vývojem didaktické techniky, popisuji nejběžnější prostředky didaktické techniky, výhody a nevýhody práce s nimi. Další podkapitola je zaměřena na nejmodernější prostředky didaktické techniky, především na interaktivní tabuli. Zmíněn je také projekt Vzdělání21, který se věnuje zapojení moderních didaktických prostředků do základních škol. Empirická část je zaměřena na didaktickou techniku na obchodních akademiích v Praze. Pomocí dotazníku zjišťuji, jak jsou školy vybaveny, jaké prostředky didaktické techniky učitelé využívají a pak u nich analyzuji jak často a v jaké části hodiny jsou používány. Učitelé odpovídali i na otázky, jaká technika je nejefektivnější z různých hledisek. Zajímám se také o vzdělávání učitelů v oblasti didaktické techniky formou školení.
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses