Implementace BI ve velkoobchodu se surovinami - Hanák, Ondřej (2012)
Práce se zabývá implementací Business Intelligence (BI) ve firmě, která obchoduje se surovinami, konkrétně s hnědým uhlím. V dané firmě je nejprve provedena analýza pomocí metodiky Balanced Scorecard a výsledky této analýzy jsou použity jako podklad pro vytvoření BI řešení. První kapitola práce se věnuje stanovení cílů, postupů a struktury práce. Ve druhé kapitole je provedena rešerše prací, které se zabývají podobným tématem a mohou být využity při tvorbě této práce. Po prvních dvou kapitolách následuje teoretická část, která popisuje obor Business Intelligence ve třetí kapitole a metodiku Balanced Scorecard ve čtvrté kapitole. Následuje teoreticko-praktická pátá kapitola, která popisuje firmu, kterou se práce zabývá, a trh s uhlím. Po těchto kapitolách práce přechází k praktické části. V šesté kapitole je metodika Balanced Scorecard aplikována na danou firmu a na základě toho je pak v sedmé kapitole provedena implementace BI řešení a v osmé kapitole interpretace výstupů z BI. Devátá kapitola obsahuje závěr práce a zhodnocení splnění jednotlivých cílů práce. Hlavním přínosem práce bude ukázka toho, jak lze navrhnout a implementovat BI ve firmě, která obchoduje se surovinami, což je obor, kterému práce zaměřené na BI obvykle nevěnují.