Využití metody input-output analýzy na mikroekonomické úrovni - Šafr, Karel (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití input-output analýzy pro modelování dopadů regulace. První část práce je zaměřena na výklad odvození IO modelů. Dále je navržen vlastní způsob začlenění regulace do rámce input-output teorie, na což navazuje případová studie podniku Teplárna Strakonice a.s., jež ilustruje problematiku regulací při plánovaném zdražení emisních poplatků a uhlí. Výsledky této studie pak ukazují, že úprava IO modelu s přidanou regulační maticí aplikovaná na tento konkrétní podnik predikuje oproti běžně užívaným regulačním modelům nižší dopady zdražení na cenu tepla.