Využití metody input-output analýzy na mikroekonomické úrovni - Šafr, Karel; Potužák, Pavel; Tříska, Dušan, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití input-output analýzy pro modelování dopadů regulace. První část práce je zaměřena na výklad odvození IO modelů. Dále je navržen vlastní způsob začlenění regulace do rámce input-output teorie, na což navazuje případová studie podniku Teplárna Strakonice a.s., jež ilustruje problematiku regulací při plánovaném zdražení emisních poplatků a uhlí. Výsledky této studie pak ukazují, že úprava IO modelu s přidanou regulační maticí aplikovaná na tento konkrétní podnik predikuje oproti běžně užívaným regulačním modelům nižší dopady zdražení na cenu tepla.
Vedoucí práce: Pavel Potužák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses