Podpora sémantiky v CMS Drupal - Ivančo, Daniel; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Hazucha, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Táto diplomová práca sa zaoberá zmapovaním sémantických vlastností, ktoré CMS Drupal ponúka vo svojej verzii 7. Cieľom prvej časti práce je teoreticky popísať problematiku sémantického webu a zároveň všeobecne popísať samotný CMS Drupal. Cieľom druhej -- praktickej časti tejto práce je podrobne zmapovať všetky možnosti sémantického webu, ktoré podporuje popisovaný CMS Drupal. Všetky tieto vlastnosti sú popisované z dvoch hlavných pohľadov -- funkčného a implementačného. Prínos tejto práce spočíva v spôsobe mapovania týchto vlastností, ktorý bol založený na revízii a prípadnej modifikácii kódu vybraných modulov za účelom demonštrovania alebo vyvodenia funkcionalít, ktoré nemuseli byť plne funkčné alebo zdokumentované. Všetky zmapované vlastnosti sú tiež demonštrované na príkladoch vytvorených v rámci tejto práce. V závere praktickej časti sú tieto zmapované vlastnosti porovnané s obdobnými najpoužívanejšími CMS systémami.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses