Analýza využití aplikačního software v maloobchodě v prostředí Microsoft Dynamics AX 2009 - Svata, Bohuslav; Pour, Jan; Luks, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá tématem využití ERP systému MS Dynamics AX 2009 v maloobchodním prostředí. Jejím hlavním cílem je vytvoření analýzy vyhodnocující vhodnost nasazení MS Dynamics AX v maloobchodním podniku. Tento cíl je realizován splněním tří hlavních kroků. Prvním krokem je představení a analýza klíčových podnikových procesů v maloobchodě. To zahrnuje všeobecné teoretické seznámení s obecným procesem a následné uvedení typických potřeb a požadavků retailového podniku. Druhým krokem je analýza funkcionality nabízené produktem MS Dynamics AX a identifikace jeho nedostatků s ohledem na použitelnost v maloobchodě. Třetím krokem je vytvoření návrhu řešení požadavků, které nepokrývá funkcionalita MS Dynamics AX. Přínosem práce je seznámení čtenáře s běžnými požadavky a potřebami maloobchodního podniku ve vybraném segmentu. Dále praktická ukázka toho, jak jsou klíčové maloobchodní procesy podporovány v MS Dynamics AX. Posledním zmíněným přínosem je vytvoření návrhu řešení identifikovaných nedostatků pomocí programových úprav MS Dynamics AX. Struktura práce se odvíjí od klíčových procesů maloobchodu a je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Kapitoly obou částí jsou řazeny podle procesů životního cyklu položky, tedy na nákup, logistiku a prodej. Praktická část se navíc věnuje produkt managementu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses