Rizika a příležitosti sociálních sítí - Chování uživatelů a možnosti získávání jejich osobních dat - Pechar, Zdeněk; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce si klade několik cílů, přičemž tím prvním je poskytnout čtenáři pohled na konkrétní sociální sítě. Tohoto cíle dosáhneme obecným popisem sociálních sítí, stručnou historií sociálních médií a výčtem nejznámějších světových i českých sociálních sítí a jejich základní historií a funkcionalitu. Dále budou v práci představeny základní skupiny, do kterých můžeme sociální sítě rozdělit. Druhým cílem práce je představení využití sociálních sítí pro obchodní a marketingové záměry, včetně technik, které marketingoví pracovníci využívají. Dále se v práci zaměříme na vývojové trendy sociálních sítí a dále na trendy, které jsou aktuální z hlediska uživatelů a také se zaměříme na klíčové trendy, které jsou důležité pro podniky, které fungují na sociálních sítích. V poslední části teoretické části si popíšeme rizika a nebezpečí, které sociální sítě přinášejí. V praktické části se pak zaměříme na to, jak lidé sdílí své informace a podíváme se, díky jakým společenským oblastem zájmu lidé své informace poskytnou třetí straně.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses