Potenciál apartmánů jako konkurence hotelovému průmyslu v Praze - Pivná, Kristýna (2012)
Cílem práce je identifikovat produkt apartmán a jeho potenciál v porovnání s hotelovým průmyslem v rámci nabídky ubytování v Praze. Objevuje se zde nový termín, a to "servisovaný apartmán". První část vymezuje teoretická východiska, z nichž nejdůležitějším je kategorizace ubytovacích zařízení, která je následně aplikovaná na praxi a konzultována se zahraničními zkušenostmi. Hlavní část zahrnuje SWOT analýzu obou produktů, jejich cenovou konkurenci a taktéž dotazníkového šetření. Na základě vyhodnocení provedených analýz a podle vývoje poptávky po ubytování v Praze je stanovena prognóza potenciálu vybraného produktu.