Potenciál apartmánů jako konkurence hotelovému průmyslu v Praze - Pivná, Kristýna; Indrová, Jarmila; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem práce je identifikovat produkt apartmán a jeho potenciál v porovnání s hotelovým průmyslem v rámci nabídky ubytování v Praze. Objevuje se zde nový termín, a to "servisovaný apartmán". První část vymezuje teoretická východiska, z nichž nejdůležitějším je kategorizace ubytovacích zařízení, která je následně aplikovaná na praxi a konzultována se zahraničními zkušenostmi. Hlavní část zahrnuje SWOT analýzu obou produktů, jejich cenovou konkurenci a taktéž dotazníkového šetření. Na základě vyhodnocení provedených analýz a podle vývoje poptávky po ubytování v Praze je stanovena prognóza potenciálu vybraného produktu.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses