Návrh postupu odhalování podvodného chování - Hawlová, Kateřina (2011)
Hlavním tématem diplomové práce je problematika Fraud managementu -- odhalování podvodného chování. V první části práce je zmapována současná situace na trhu v oblasti financí, telekomunikací a zdravotnictví. Následuje přehled metod využívaných pro dobývání znalostí z databází, které s odhalováním podvodného nebo nestandardního chování úzce souvisí. Součástí práce je návrh postupu odhalování nestandardního nebo podvodného chování v oblasti procurementu. Je zde představen celý cyklus procesu nasazení a použití nástroje, od získání dat, identifikace podezřelých případů po výstupy z analýz, návrhu doporučení a závěry.