Analýza rozvoje hipoturistiky v regionu Českolipsko a Jizerské hory - Krykorková, Petra (2011)
Cílem diplomové práce je analýza současného stavu hipoturistiky v Libereckém kraji se zaměřením na regiony Českolipska a Jizerských hor. Vedlejšími cíli jsou shrnutí teoretických poznatků o hipoturistice jako formě cestovního ruchu; monitoring činnosti sdružení Jezdecké stezky Libereckého kraje; analýza Libereckého kraje s ohledem na hipoturistiku; analýza nabídky služeb spojených s hipoturistikou a analýza poptávky po těchto službách. Diplomová práce by měla posloužit jak zájemcům o hipoturistiku, tak provozovatelům hipoturistických zařízení. Měla by zdůraznit poslání koní a náročnost jejich chovu, charakteristiku Libereckého kraje, mapovat současný stav jezdeckých stezek, monitorovat nabízené služby a poptávku po nich a porovnat situaci s ostatními kraji a příkladem ze zahraničí.