Případová studie využití case managementu v pojišťovnictví - Kocura, Petr; Kunstová, Renata, 1962-; Šoule, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce je zaměřena na nový trend v oblasti automatizace procesů -- case management, jejím hlavním cílem je demonstrování podpory procesů sjednání životního pojištění pomocí case managementu. Pro dosažení tohoto cíle jsem analyzoval dostupné reporty předních analytických společností a práci jsem doplnil vlastními praktickými zkušenostmi. Celá práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části nejprve charakterizuji case management a procesy case managementu, uvádím obecnou architekturu case managementu na vybraném produktu -- IBM Case Manager, dále uvádím vývoj a přehled trhu s case managementem a identifikuji jeho typické aplikace. Praktická část je zaměřena na využití case managementu pro procesy sjednávání životního pojištění, proto nejprve definuji modelovou pojišťovnu a její procesy, dále je vytvořen katalog požadavků demoverze a poté je vytvořena architektura řešení a demoverze systému je implementována. V poslední kapitole je zhodnocení celé demoverze včetně identifikace obecných očekávaných přínosů case managementu pro finanční sektor. Hlavním přínosem diplomové práce je první ucelený popis problematiky case managementu v českém jazyce a vytvoření demoverze, tedy praktické ukázky tohoto přístupu ve finančním sektoru.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses