Devizový trh a příčiny jeho nestability (na základě analýzy ve vybraných zemích) - Derner, Tomáš; Durčáková, Jaroslava, 1941-; KUNZ, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem diplomové práce je zhodnotit hlavní příčiny nestabilit devizového trhu ve vybraných zemích. První část práce je věnována shrnutí základních teoretických poznatků o devizovém trhu, jeho organizaci, subjektech a operacích určených k zajištění proti kurzovému riziku. Druhá část práce se zaměřuje na systémy měnového kurzu. Třetí kapitola je zaměřena na vybrané ekonomiky, které jsou zahrnuty do závěrečné analýzy. V analytické části je věnována pozornost vývoji obratu na devizovém trhu vybraných zemí z hlediska charakteru prováděných operací, obchodovaných měn a subjektů. Komparace dynamiky a struktury obratu devizového trhu ve vybraných zemích přihlíží k systému uplatňovaného měnového kurzu. Pro samotnou analýzu provedenou za období 2002 -- 2011 bylo vybráno Švédsko, Dánsko, Maďarsko a Bulharsko.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses