Analýza systému zpracování komunálního odpadu v konkrétním městě - Bielová, Veronika (2012)
Bakalářská práce vymezuje základní termíny odpadového hospodářství a zaměřuje se na sběr a svoz komunálního odpadu, včetně možných způsobů optimalizace sběru a svozu odpadů. Dále popisuje sběr a svoz komunálních odpadů v konkrétním městě a mimo jiné zkoumá prostřednictvím metody obchodního cestujícího, zda má odpadní společnost optimalizované svozové trasy.