Americké kulturní standardy - Doležalová, Petra (2012)
Cílém této diplomové práce "Americké kulturní standardy" je identifikování a vysvětlení kulturních standardů typických pro americkou kulturu a vytvoření praktického průvodce programem Work and Travel. Americké kulturní standardy jsou definovány na základě rozhovorů s českými účastníky programu Work and Travel USA a mé vlastní zkušenosti. Kulturní standardy srozumitelně a přehledně poukazují na zásadní odlišnosti americké a české kultury. Součástí práce jsou i rady a doporučení pro efektivnější komunikaci s Američany. Součástí publikace je také uvedení do oblasti interkulturního managementu či metodiky kulturních dimenzí a standardů a jejich nejznámějších představitelů. Tato práce je doporučena všem, kteří se chtějí blíže seznámit s americkou kulturou nebo plánují spolupráci s Američany. Nejvíce užitečná bude studentům, kteří se plánují zúčastnit programu Work and Travel USA.