Americké kulturní standardy - Doležalová, Petra; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílém této diplomové práce "Americké kulturní standardy" je identifikování a vysvětlení kulturních standardů typických pro americkou kulturu a vytvoření praktického průvodce programem Work and Travel. Americké kulturní standardy jsou definovány na základě rozhovorů s českými účastníky programu Work and Travel USA a mé vlastní zkušenosti. Kulturní standardy srozumitelně a přehledně poukazují na zásadní odlišnosti americké a české kultury. Součástí práce jsou i rady a doporučení pro efektivnější komunikaci s Američany. Součástí publikace je také uvedení do oblasti interkulturního managementu či metodiky kulturních dimenzí a standardů a jejich nejznámějších představitelů. Tato práce je doporučena všem, kteří se chtějí blíže seznámit s americkou kulturou nebo plánují spolupráci s Američany. Nejvíce užitečná bude studentům, kteří se plánují zúčastnit programu Work and Travel USA.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses