Transparentnost přidělování grantů v obcích České republiky - Vlčková, Gabriela; Vejchodská, Eliška, 1978-; Osersová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá přidělováním grantů ve vybraných obcích České republiky. Cílem je zjistit, jakým způsobem a podle jakých kritérií, rozhodují úředníci či političtí zástupci v komisích, radách a zastupitelstvech o rozdělení peněžních prostředků na grantové programy, které vyhlašují obce ve své samostatné působnosti. Výzkum byl proveden v konkrétních 10 obcích. Pro primární sběr dat byla využita metoda standardizovaného rozhovoru s příslušnými zaměstnanci úřadu zainteresovaných do grantové problematiky. Pro sekundární získání dat byla použita metoda desk research. Ve výzkumné části práce bude testovaná hypotéza, že grantové programy v obcích jsou nastaveny zcela transparentně. Mezi zkoumanými proměnnými budou cíle grantu, požadavky k získání grantu, kdo tvoří granty, kdo o nich rozhoduje, komu jsou přidělovány, do jaké výše jsou hrazeny, kontrola čerpání peněžních prostředků a zveřejňování grantových projektů.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses