Porovnanie účtovnej závierky zostavenej podľa českých účtovných predpisov a IFRS - Paňko, Tomáš (2012)
Diplomová práca sa zaoberá porovnaním účtovnej závierky zostavenej podľa českých účtovných predpisov a Medzinárodných štandardov účtovného vykazovania. Teoretická časť práce je rozdelená do niekoľkých kapitol, ktoré sa venujú štandardom IFRS, koncepčnému rámcu, projektu konvergencie a českej účtovnej legislatíve. Hlavná časť teoretickej sekcie je rozdelená podľa jednotlivých výkazov účtovnej závierky, v ktorých sú jednotlivo porovnané na nich kladúce požiadavky. V praktickej časti diplomovej práce je porovnaná účtovná závierka Českej pošty, zostavená podľa českých predpisov a závierka Slovenskej pošty, ktorá má povinnosť zostavenia podľa štandardov IFRS. V závere práce sú zhrnuté hlavné rozdiely, ktoré boli identifikované.