Porovnanie účtovnej závierky zostavenej podľa českých účtovných predpisov a IFRS - Paňko, Tomáš; Vašek, Libor, 1978-; Ďurianová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práca sa zaoberá porovnaním účtovnej závierky zostavenej podľa českých účtovných predpisov a Medzinárodných štandardov účtovného vykazovania. Teoretická časť práce je rozdelená do niekoľkých kapitol, ktoré sa venujú štandardom IFRS, koncepčnému rámcu, projektu konvergencie a českej účtovnej legislatíve. Hlavná časť teoretickej sekcie je rozdelená podľa jednotlivých výkazov účtovnej závierky, v ktorých sú jednotlivo porovnané na nich kladúce požiadavky. V praktickej časti diplomovej práce je porovnaná účtovná závierka Českej pošty, zostavená podľa českých predpisov a závierka Slovenskej pošty, ktorá má povinnosť zostavenia podľa štandardov IFRS. V závere práce sú zhrnuté hlavné rozdiely, ktoré boli identifikované.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses