Právní dopady fúzí akciových společností - Večeřová, Stanislava; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá různými právními dopady fúzí akciových společností. V této práci je uveden přehled relevantních pramenů práva upravující vnitrostátní i přeshraniční fúze z pohledu českého práva a práva Evropské unie. Dále je vymezen průběh fúze a zákonem vyžadované náležitosti a dokumenty, které je nutné při plánování fúze vzít v úvahu. Rozsáhlá část práce je věnována dopadům fúze na různé subjekty a oblasti. Jedná se např. o vliv fúze na akcionáře, zaměstnance nebo právní dopady na vedení účetnictví. V rámci kapitoly "Vliv fúze na hospodářskou soutěž" je vymezen systém kontroly fúzí kartelovými úřady. Vybrané právní dopady fúzí jsou na závěr znázorněné na konkrétním příkladu.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses