Aplikace metod CI se zaměřením na precizní zemědělství - Malý, Michal; Molnár, Zdeněk, 1939-; Havlíček, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá novým nekonvenčním způsobem obhospodařování zemědělských pozemků. V současné době je vyžadována vysoká preciznost strojů při práci na poli. Rozvoj a dostupnost moderních zemědělských prostředků provázaných s informačními technologiemi dovedla tento obor k nezbytnému a velmi přesnému řízení polního ekosystému. Tento nový přístup se nazývá precizní zemědělství. V teoretické části práce je provedena literární rešerše a přehled dostupných dat o metodách precizního zemědělství a možnostech observace ploch a sběru dat včetně jejich zpracování formou dostupných špičkových informačních technologií. Praktická část hodnotí současné možnosti precizního zemědělství v ČR i ve světě a řeší otázky pro jeho zavedení v konkrétním prostředí firmy Zemědělské oblastní laboratoře.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses