Francouzská kulturní diplomacie - Kočvara, Roman; Nechvátal, Martin, 1956-; Holas, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce si klade za cíl přiblížit tu část diplomacie, která je pro veřejnost nejvíce viditelná tj. oblast kulturní diplomacie, a to konkrétně francouzský model. Objasňuji v ní jeho současnou institucionální strukturu, financování, cíle, jež si francouzská kulturní diplomacie předsevzala, a prostředky, které pro jejich dosažení používá. Její podoba se mění velmi často, jelikož se jí každá nová vláda pokouší reformovat a přizpůsobit aktuálním prioritám. Z tohoto důvodu je součástí práce i popisování současných trendů institucionálního směřování. Na základě analýzy historických souvislostí a současné praxe se snažím poukázat na dlouhodobou tradici předního postavení francouzské kultury v Evropě. Odpovídám tím také na otázku, proč je právě francouzská kulturní diplomacie tak úspěšná i dnes.
Vedoucí práce: Martin Nechvátal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses