Analýza investičního rozhodování o přestavbě a rozšíření ÚČOV Praha v kontextu evropských dotací - Večerník, Jakub; Vojáček, Ondřej, 1980-; Slavík, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Přestavba a rozšíření Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově představuje pro hlavní město Prahu zásadní výzvu. Ústřední čistírna odpadních vod Praha (ÚČOV) v současném stavu je zastaralá a neumožňuje splňovat limity požadované směrnicí Rady č. 91/271/EHS o čištění městských odpadních vod. Z toho důvodu je potřeba dobudovat novou vodní linku a uskutečnit rekonstrukci stávající vodní linky. Jelikož jde o finančně náročný projekt, je jeho realizace vázána na poskytnutí dotace z operačního fondu Životní prostředí Evropské komise. Zároveň existuje několik variant přestavby ÚČOV. Práce je zaměřena na srovnání jednotlivých variant přestavby a rekonstrukce ÚČOV a na analýzu toho, jaký vliv má jednání Odboru městského investora Magistrátu hlavního města Prahy se zástupci Evropské komise o výši přislíbené dotace na výběr konkrétní varianty přestavby a rozšíření ÚČOV Praha. Hypotézou práce je, že vlivem dotační politiky vzniká tlak na výslednou podobu projektu přestavby a rozšíření ÚČOV Praha, což přímo ovlivňuje jeho ekonomickou efektivnost.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses