CSR - nejen zelený reporting - Trunkát, Michal; Vejchodská, Eliška, 1978-; Geuss, Erik, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tématem této diplomové práce je analýza konceptu společenské odpovědnosti firem, tzv. Corporate social responsibility. Práce je primárně zaměřena na analýzu reportingu společenské odpovědnosti na území České republiky, který je v současné době založen na dobrovolném přístupu. Náseldně jsou srovnány zprávy o společenské odpovědnosti firem se standardizací Global Reporting Initiative, které tvoří mezinárodně uznávaný rámec pro reporting společenské odpovědnosti. Primárním cílem Global Reportning Initiative je vytvořit pomocí tzv. G3 směrnice (guidelines) jednotný, ucelený a transparentní pokyn pro reporting společenské odpovědnosti. Z provedených analýz jednotlivých zpráv je dále vytvořeno celkové hodnocení zpráv, na jehož základě následují diplomantova vlastní doporučení pro transparentní reporting společenské odpovědnosti firem.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses