Motivace malých a středních firem pro využití cloudových řešení - Běloch, Tomáš; Kunstová, Renata, 1962-; Kapitán, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce je zaměřena na oblast cloud computingu. Cloud computing je aktuální trend, který mění dosavadní způsob poskytování IT. Koncept cloud computingu je postaven na modelu poskytování IT zdrojů formou služeb. Tento model nabízí společnostem mnoho výhod. Cílem diplomové práce je poskytnutí přehledu o motivačních složkách, bariérách a jejich řešení při přechodu malých a středně velkých firem k produktům v oblasti cloud computingu. Teoretická část práce se zabývá ekonomickými a technologickými aspekty plynoucí z nasazení modelu cloud computingu. V další fázi je poskytnut přehled adopce služeb cloud computingu v České republice a aktuálních trendů. Praktická část práce je zaměřena na výzkum motivačních aspektů a bariér plynoucích z adopce služeb postavených na konceptu cloud computingu. Hlavním přínosem práce je poskytnutí přehledu motivačních aspektů a bariér podložených výzkumem v prostředí českých společností. Přehled může pomoci zástupcům společností, kteří uvažují o nasazení řešení v oblasti cloudu, ale bojují s bariérami, které tento model přináší.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses