Předpoklady a přínosy implementace groupwarového produktu IceWarp - Šveřepa, Jaromír; Kunstová, Renata, 1962-; Burger, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce si klade za cíl definovat předpoklady, za nichž je pro firmu výhodné implementovat groupwarový produkt IceWarp Mail Server. V první části práce je vymezen termín groupware a následně analyzován trh groupwarových aplikací s podobnou funkcionalitou a nabídnuto jejich základní porovnání s IceWarp Mail Serverem. Druhá část je zaměřena na popis funkcionality jednotlivých modulů IceWarp Mail Serveru spolu s možností jejich využití. Rovněž jsou porovnávány jednotlivé možnosti přístupu k funkcím z podporovaných klientských aplikací a zkoumány jejich výhody a nevýhody. V třetí části jsou definovány hardwarové a softwarové nároky pro implementaci a provoz serveru i klientských aplikací. Současně je v obecné rovině popsána implementace IceWarp Mail Serveru a klientských aplikací včetně možností migrace stávajících dat ze starého systému a je poukázáno na nejčastější problémy a otázky s tímto procesem spojené. Poslední část práce je orientována na dokončené projekty implementace IceWarp Mail Serveru do různých organizací. Nejprve jsou analyzovány výchozí podmínky a očekávání, následně je popsaný proces implementace a jsou zdůrazněny překážky, které vznikly, a způsob jejich řešení.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses