ENERGETICKÁ POLITIKA SRN VÝCHODISKÁ A ANALÝZA DOPADOV V KONTEXTE POLITIKY EU - Šátek, Lukáš (2012)
Cieľom mojej práce je vyhodnotiť súčasnú energetickú politiku Spolkovej republiky Nemecko a analyzovať jej ďalší vývoj na základe rozboru vnútorných a vonkajších faktorov, ktoré vplývajú na jej formovanie. Jedným z externým faktorov je spoločná energetická politika Európskej únie, ktorá bude zohrávať stále dôležitejšiu úlohu a ktorá len pred nedávnom nadobudla komplexnú podobu. Súčasne sa pokúsim určiť hlavné prostriedky na dosiahnutie spoločných energeticko-politických cieľov. Kľúčovú úlohu tu budú zohrávať práve obnoviteľné zdroje energie.