Dokumentární akreditiv - Hellerová, Lenka (2012)
Bakalářská práce se zabývá dokumentárním akreditivem a s ním souvisejícími poplatky. První část je věnována obecné charakteristice akreditivu, postupu při provádění akreditivní operace, výhodám a nevýhodám dokumentárního akreditivu a základním i speciálním typům dokumentárního akreditivu. Druhá část obsahuje analýzu poplatků souvisejících s dokumentárním akreditivem v pěti největších českých bankách a jejich porovnání s největší evropskou bankou HSBC Bank.