Modifikace zisku v klasických bilančních teoriích - Balek, Luboš; Janhuba, Miloslav, 1950-; Pakšiová, Renáta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou účetního pojetí výsledku hospodaření. Nejprve se věnuje současnému teoretickému i praktickému přístupu k dané problematice především v kontextu stanovení rozdělitelného zisku, pročež jsou také přiblíženy různé koncepce zachování kapitálu a oceňování bilančních položek. Poté v návaznosti na tyto teoretické základy práce rozebírá jednotlivé přístupy tzv. klasických bilančních teorií a poukazuje na jejich výhody a nevýhody v souvislosti s jejich možným využitím v praxi. Práce je doprovázena ilustrativními příklady a zakončena návrhem vlastní metodiky, čerpajícím z popsaných teoretických přístupů.
Vedoucí práce: Miloslav Janhuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses