Soukromé zdravotní pojištění v ČR - Merunka, Jiří (2012)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat historii, současný stav a pravděpodobné budoucí změny v segmentu Soukromého zdravotního pojištění v České republice. Obecná část práce je věnována vývoji a popisu jednotlivých druhů Soukromého zdravotního pojištění. V aplikační části se práce zabývá popisem produktů jednotlivých pojistitelů, srovnáním u nejvíce zastoupených druhů pojištění na českém pojistném trhu a příčinami malého rozšíření Soukromého zdravotního pojištění, zejména v oblasti úhrad nákladů za poskytnutou zdravotní péči.