Role benefitů v motivaci zaměstnanců na příkladu společnosti GlaxoSmithKline, s. r. o. - Vízková, Veronika (2012)
Tato práce pojednává o problematice zaměstnaneckých výhod a jejich roli v motivaci pracovníků. Cílem je zhodnotit, které faktory podněcují člověka k dosažení lepších pracovních výsledků a zda lze mezi ně také zařadit benefity. První část práce je věnována teoretickým poznatkům o motivaci. Podrobněji jsou zde vysvětleny základní principy motivačních teorií. Druhá kapitola se zabývá zaměstnaneckými výhodami, jejich členěním a významem pro společnost i zaměstnance. V rámci praktické části je provedena analýza systému zaměstnaneckých výhod ve společnosti GlaxoSmithKline. Závěr práce vychází z výsledků dotazníkového šetření o motivaci a polostrukturovaných rozhovorů, v rámci nichž byly prověřovány možné souvislosti mezi benefity a motivací.