Role benefitů v motivaci zaměstnanců na příkladu společnosti GlaxoSmithKline, s. r. o. - Vízková, Veronika; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Kočí, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce pojednává o problematice zaměstnaneckých výhod a jejich roli v motivaci pracovníků. Cílem je zhodnotit, které faktory podněcují člověka k dosažení lepších pracovních výsledků a zda lze mezi ně také zařadit benefity. První část práce je věnována teoretickým poznatkům o motivaci. Podrobněji jsou zde vysvětleny základní principy motivačních teorií. Druhá kapitola se zabývá zaměstnaneckými výhodami, jejich členěním a významem pro společnost i zaměstnance. V rámci praktické části je provedena analýza systému zaměstnaneckých výhod ve společnosti GlaxoSmithKline. Závěr práce vychází z výsledků dotazníkového šetření o motivaci a polostrukturovaných rozhovorů, v rámci nichž byly prověřovány možné souvislosti mezi benefity a motivací.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses