Řízení rizik obchodních bank v ČR - Trefil, Tomáš (2012)
Tato práce se věnuje metodám a postupům, které jsou uplatňovány pro řízení rizik. V úvodní části se věnuje popisu úvěrového, tržního, likvidního a operačního rizika. V další kapitole práce vychází z toho členění a zabývá se jednotlivými metodami řízení rizika banky. Poslední kapitola uzavírá celou problematiku tématem kapitálové přiměřenosti, kde se práce zaměřuje na jednotlivé přístupy výpočtu kapitálových požadavků k úvěrovému, tržnímu a operačnímu riziku.