Aspekty politického a sociálního systému ovlivňující chování v rámci obchodního jednání ČR versus ČLR - Sudíková, Alena; Volfová, Jitka, 1982-; Vlková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá rozdílným nastavením současného sociálního a politického systému v ČR a ČLR majícím vliv na průběh obchodního jednání mezi českým a čínským obchodním vyjednavačem. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je tvořena dvěma kapitolami a praktická část třemi kapitolami. V první kapitole je na základě sekundárních dat charakterizováno vnímání obchodního jednání a jeho průběhu českým a čínským vyjednavačem. Druhá kapitola popisuje vliv nastavení současného sociálního a politického systému v ČR a ČLR na osobnost českého a čínského vyjednavače, na vybraná období života (potomek, vzdělání, manželství, zaměstnání) a vliv sociálního systému, systému zdravotnictví a důchodového systému na osobnost českého a čínského vyjednavače a témata vhodná pro konverzaci a možná konverzační tabu mezi českým a čínským obchodním partnerem. Třetí kapitola je věnována vlastnímu výzkumu, který byl proveden na základě sběru kvalitativních dat pomocí dotazníkového šetření. Čtvrtá kapitola popisuje výsledky výzkumu. V páté kapitole navrhuji možnost využití nových poznatků.
Vedoucí práce: Jitka Odehnalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses