Vztah ratingu a vývoje cen akcií v bankovním sektoru - Staněk, Ondřej (2012)
Bakalářská práce se předně zabývá analýzou dopadu rozhodnutí ratingových agentur o změně ratingové známky na cenu akcií bankovních institucí v krátkém období. Předmětem práce je ovšem i definování termínu "rating", popis jeho dělení a historie a popis stanovování ratingu a jeho následné udělení, to vše se zaměřením především na bonitní hodnocení bank.