Liberalizace poštovního sektoru v Evropské unii - Juřena, David; Adámková, Vlasta; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Předkládaný text nejprve shrnuje základní principy a cíle liberalizace v Evropské unii, dále představuje v krátkosti liberalizaci sektoru služeb a především popisuje principy a mechanismy liberalizace poštovních služeb. Účelem práce je zanalyzovat postup otevírání trhu s poštovními službami hospodářské soutěži na vzorku zemí, které tento proces dokončily nejdříve - Švédsko, Velká Británie, Nizozemsko, Německo a Estonsko. Druhým cílem je identifikovat možné překážky, které by mohly i do budoucna na zdánlivě zliberalizovaném poštovním trhu představovat faktory znemožňující nebo omezující vstup nových subjektů do odvětví.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses