Postavení biopotravin a farmářských trhů ČR versus ostatní vyspělé státy Evropy - Murasová, Barbora (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá postavením biopotravin a farmářských trhů na trzích s potravinami v České republice a ostatních vyspělích státech Evropy. Je rozdělena na čtyři hlavní části. První uvádí čtenáře do problematiky a zaměřuje se na vysvětlení základních pojmů jako biopotravina nebo farmářský trh. V druhé části je rozebrán marketing biopotravin a farmářských trhů - jeho složky a nástroje a důraz je kladen na chování spotřebitele jako nejdůležitějšího aspektu. Třetí část se zaobírá evropským trhem s biopotravinami obecně a také jsou zde popsána specifika vybraných trhů. Poslední, čtvrtá část analyzuje trh s biopotravinami v České republice a je zde proveden výzkum českého trhu s biopotravinami pomocí dotazníkového šetření.