Pozice Francie ve středomoří a v severní Africe - Lorková, Aneta; Nechvátal, Martin, 1956-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této diplomové práce je představit země Maghrebu a na základě historických souvislostí a současných událostí vyjasnit vazby a společné problémy mezi dvěma břehy Středozemního moře. Konkrétně se tak tato práce zabývá vztahy mezi Marokem, Alžírskem, Tuniskem, Mauretánií, Libyí, s jejich bývalou koloniální mocností, Francií. Přestože se Libye v mnohém od zemí Maghrebu odlišuje, nelze na ni v daném regionu nazírat izolovaně, a tak se jí i tato diplomová práce, se zdůrazněním daných rozdílů, zaobírá. Tato práce si rovněž klade za cíl definovat současnou zahraniční politiku Francie vůči jednotlivým zemím Magrebu a nastínit slabiny i silné stránky současné i budoucí spolupráce těchto zemí.
Vedoucí práce: Martin Nechvátal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses