Zvyšují velké sportovní akce nemocnost zaměstnanců? - Štefánik, Adam; Lahvička, Jiří, 1975-; Bartoň, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Pokud jsou výnosy ze sledování sportu během pracovní doby větší než náklady této činnosti, mají zaměstnanci velké nutkání najít způsob, jak by se mohli vyhnout práci a dívat se na sport. Práce na denních datech z let 2004 až 2010 zkoumá velikost vlivu nejsledovanějších sportovních událostí na počet zahájených nemocí zaměstnanců v České republice. V regresních analýzách pro jednotlivá pohlaví byl prokázán významný vliv Letních olympijských her 2004 a 2008 na počet zahájených nemocí mužů i žen, přičemž během těchto LOH nemoc zahájilo o 16 % více mužů a 17 % více žen, než v ostatních dnech. U pozorovaných fotbalových šampionátů a Zimních olympijských her 2006 a 2010 vliv na počet zahájených nemocí nebyl prokázán.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses