Komparace investičního životního pojišťění v ČR - Doubková, Petra (2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou investičního životního pojištění na českém pojistném trhu. Jedná se zejména o přínosy a nedostatky, které jsou s tímto produktem spojeny včetně obecných principů fungování a legislativní úpravy. V návaznosti na současné trendy vývoje investičních instrumentů, byla provedena detailnější analýza nabízených produktů jak ze strany finančního poradce tak vzájemným srovnáním jednotlivých variant, které pojišťovny v ČR nabízejí. Závěrem bylo zjištěno, že IŽP představuje perspektivní produkt, který neslouží pouze k zajištění pojistné ochrany, ale také ke zhodnocení finančních prostředků.