Komparace investičního životního pojišťění v ČR - Doubková, Petra; Zetek, Pavel; Pumprová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou investičního životního pojištění na českém pojistném trhu. Jedná se zejména o přínosy a nedostatky, které jsou s tímto produktem spojeny včetně obecných principů fungování a legislativní úpravy. V návaznosti na současné trendy vývoje investičních instrumentů, byla provedena detailnější analýza nabízených produktů jak ze strany finančního poradce tak vzájemným srovnáním jednotlivých variant, které pojišťovny v ČR nabízejí. Závěrem bylo zjištěno, že IŽP představuje perspektivní produkt, který neslouží pouze k zajištění pojistné ochrany, ale také ke zhodnocení finančních prostředků.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses