Simulačně orientované DSS pro různé úrovně řízení - Kaděra, Vladimír (2012)
Diplomová práce se zabývá využitím simulačního modelování pro podporu rozhodování na různých úrovních řízení. Teoretický rozbor této problematiky zahrnuje informace o modelování a simulacích, významu znalostí v simulačních modelech a o systémech pro podporu rozhodování. Součástí práce je případová studie, na níž je znázorněno použití simulačního programu Arena pro potřeby rozhodování na operativní úrovni řízení a produktu Powersim Studio pro potřeby vyšších úrovní řízení. Výsledky provedených simulací s jednotlivými modely jsou shrnuty a následně vyhodnoceny formou výběru konkrétní varianty řešení.