Simulačně orientované DSS pro různé úrovně řízení - Kaděra, Vladimír; Mildeová, Stanislava, 1959-; Beer, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá využitím simulačního modelování pro podporu rozhodování na různých úrovních řízení. Teoretický rozbor této problematiky zahrnuje informace o modelování a simulacích, významu znalostí v simulačních modelech a o systémech pro podporu rozhodování. Součástí práce je případová studie, na níž je znázorněno použití simulačního programu Arena pro potřeby rozhodování na operativní úrovni řízení a produktu Powersim Studio pro potřeby vyšších úrovní řízení. Výsledky provedených simulací s jednotlivými modely jsou shrnuty a následně vyhodnoceny formou výběru konkrétní varianty řešení.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses