Investování do ruských trhů prostřednictvím ETF - Belov, Pavel (2012)
Bakalářská práce se zabývá burzovně obchodovatelnými fondy, tzv. Exchange Traded Funds(ETF). Cílem práce je prozkoumat investiční atraktivitu ETF oproti otevřeným a zavřeným podílovým fondům a zjistit kladné a záporné stránky těchto investičních instrumentů. Práce popisuje charakteristiky ETF, výhody a nevýhody pro drobné a velké institucionální investory, rozdílné investiční strategie při obchodování s ETF. V analytické časti práce je proveden výzkum účelnosti a efektivnosti investování do ruského trhu v dnešní době pomocí vybraných běžných podílových fondů a ETF.