Mestská zeleň a inštitucionálny rámec jej zabezpečovania - Sukupová, Kristína; Vejchodská, Eliška, 1978-; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práca Mestská zeleň a inštitucionálny rámec jej zabezpečovania sa pokúša analyzovať rôzne prípady zakladania a správy mestskej zelene, v ktorých by vystupovali rozličné verejné a súkromné subjekty a na základe nájdeného vytvoriť prehľad najpodstatnejších foriem zabezpečenia zelene v mestách. Prostredníctvom rešerše dostupnej literatúry sme dospeli k poznatku, že v mestskom prostredí nevzniká zeleň len ako komunálna služba poskytovaná verejnou autoritou, ale že podiel na jej zakladaní, správe, financovaní a údržbe majú aj ďalšie subjekty. V práci vytvorený prehľad foriem zabezpečovania mestskej zelene síce nie je vyčerpávajúci, no môže poslúžiť ako inšpirácia pre rozličné subjekty v čase, keď miestne verejné autority nemajú dostatočné prostriedky na zabezpečenie vyhovujúceho rozsahu a kvality verejnej zelene.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses