Změny ve vztazích ČLR a KLDR po r. 2006 - Staněk, Jiří (2012)
Cílem této práce je analyzovat změny a nové trendy v bilaterálních vztazích ČLR a KLDR po roce 2006. Jsou popsány především ve dvou základních rovinách: v rovině politické a v rovině ekonomické. Autor se dále snaží identifikovat možné souvislosti těchto změn s událostmi, které se staly v průběhu zkoumaného období, či dokonce před zkoumaným obdobím, v oblasti severovýchodní Asie. Práce odhaluje, že vztah mezi Čínou a KLDR je čím dál více založený na principech klasických mezinárodních vztahů a roste důraz na oboustrannou výhodnost.