Změny ve vztazích ČLR a KLDR po r. 2006 - Staněk, Jiří; Knotková, Vladimíra; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této práce je analyzovat změny a nové trendy v bilaterálních vztazích ČLR a KLDR po roce 2006. Jsou popsány především ve dvou základních rovinách: v rovině politické a v rovině ekonomické. Autor se dále snaží identifikovat možné souvislosti těchto změn s událostmi, které se staly v průběhu zkoumaného období, či dokonce před zkoumaným obdobím, v oblasti severovýchodní Asie. Práce odhaluje, že vztah mezi Čínou a KLDR je čím dál více založený na principech klasických mezinárodních vztahů a roste důraz na oboustrannou výhodnost.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses